van Hogendorpstraat 4030 2734378

3581 KD Utrecht06 24614575

Mirjam van Benthem

Mirjam van Benthem (1961) heeft samen met haar man twee dochters in de tienerleeftijd. Zij studeerde pedagogiek aan de Universiteit Utrecht. Zij is lid van de beroepsvereniging voor pedagogen, de NVO.
Na haar studie werkte zij vanuit de Universiteit Utrecht mee aan een grootschalig onderzoek ‘Opvoeden in Nederland in de jaren Negentig’. Hierna was zij enige jaren werkzaam bij het Riagg afdeling Jeugdpreventie waar ze opvoedingsondersteuning gaf, oudercursussen organiseerde en cursussen aan leerkrachten in het basisonderwijs in het kader van pesten en sociale weerbaarheid. Vervolgens werkte zij ruim 13 jaar als gedragswetenschapper in de Jeugdhulpverlening waar zij jarenlange ervaring opdeed in het begeleiden van (pleeg)gezinnen, ouders en kinderen.

Enkele jaren geleden ontstond bij haar de behoefte aan meer verdieping in haar werk als pedagoog. In de 3-jarige opleiding tot biografisch ouderschapscoach leerde zij mee over de ontwikkelingsmogelijkheden van het ouderschap vanuit biografisch en sociaal-pedagogisch perspectief. 

Mirjam: “ Het is een positieve benadering die het bewustzijn over het eigen ouderschap vergroot. Hierdoor neemt de vrijheid om hierin je eigen keuzes te maken toe.
Ik ervaar bij ouders een groeiende behoefte aan persoonlijke ondersteuning bij de opvoeding en het ouderschap. Het is voor veel ouders niet eenvoudig een goede balans te vinden tussen de zorg voor hun kinderen en ruimte voor zichzelf”.

Mirjam: “Als opvoeden niet meer vanzelf gaat komt de verbinding tussen ouder en kind onder druk te staan. In gesprekken met ouders kan ik helpen deze verbinding te herstellen zodat ouders en kind weer samen verder kunnen.”

Alle inhoud opvoedkunstutrecht.nl © 2010 - 2011 Mirjam van Benthem

info@opvoedkunstutrecht.nl

colofon